چهارشنبه ۲۱ تیر ۱۳۹۶ - ۱۸:۴۲

با حضور استاندار همدان، دبیرکل نهاد و مسئولان استانی؛

کتابخانه تحقیقاتی‌ ـ تخصصی دکتر پرویز اذکائی در کتابخانه مرکزی استان همدان افتتاح شد

افتتاح

کتابخانه تحقیقاتی‌ ـ تخصصی دکتر پرویز اذکائی در کتابخانه مرکزی همدان با حضور استاندار همدان، دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور و مسئولان استانی افتتاح شد.

به گزارش پایگاه اطلاع‌رسانی نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، کتابخانه تحقیقاتی‌ ـ تخصصی دکتر پرویز اذکائی در کتابخانه مرکزی همدان با حضور مسئولان کشوری و استانی افتتاح شد.

در این مراسم دکتر پرویز اذکائی واقف مجموعه، محمدناصر نیک‌بخت استاندار همدان، امیر خجسته رئیس مجمع نمایندگان استان، علیرضا مختارپور دبیرکل نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، محمد اله‌یاری فومنی معاون توسعه کتابخانه‌ها و کتابخوانی نهاد، عاطفه زارعی مدیرکل کتابخانه‌های عمومی همدان، محمدهادی ناصری‌طاهری مدیرکل روابط عمومی و امور بین‌الملل نهاد، فرمانداران، شهرداران، نویسندگان بومی، اهل قلم و فرهنگ و جامعه کتابداران حضور داشتند.

در این مراسم از ۱۱ هزار جلد کتاب و نشریه که توسط دکتر اذکایی به کتابخانه مرکزی همدان اهدا شده است بازدید شد. کتابخانه دکتر اذکایی مجموعه‌ای از غنی‌ترین پایگاه‌های اطلاعاتی در حوزه تاریخ و فلسفه کشور است و سه نسخه قرآن خطی و ۱۰ نسخه کتاب چاپ سنگی و سربی  توسط دکتر اذکایی به این کتابخانه اهدا شده است.

در این کتابخانه تخصصی ۷۰ قفسه یک‌طرفه و ۶ قفسه نمایشی در این کتابخانه موجود است و ۱۳ لوح قاب شده مربوط به دکتر اذکایی در این کتابخانه نگهداری خواهد شد.  وجود ۵ هزار جلد کتاب و ۶ هزار جلد نشریه در این کتابخانه  از نکات حائز اهمیتی است که می توان گفت  تعداد قابل توجهی جلد از این کتاب‌ها در سامانه مدیریت کتابخانه‌های عمومی کشور جانمایی شده است.

همچنین۹ لوح تقدیر و ۱۱ تندیس از دکتر اذکایی در کتابخانه‌ای که به اسم او ایجاد شده در معرض دید عموم قرار گرفته است.

گفتنی است دکتر پرویز اذکایی در فرودین سال ۱۳۱۸ در خانواده فرهنگی در شهر همدان به دنیا آمد و تحصیلات خود را در آن شهر، تهران و سپس در دانشگاه منچستر انگلستان گذراند. تحصیلات وی به طور عمده در تاریخ  و  فلسفه  است  و  در رشته‌های کتابشناسی، رجال‌شناسی و تاریخ علم نیز دارای تألیفات است.

دکتر اذکائی در سال ۵۴ با ماموریت تحصیلی به دانشگاه منچستر انگلیس رفت و در بخش مطالعات شرقی آنجا به عنوان «طلبه تحقیق» و با رساله «جغرافیای تاریخی همدان» دوره دکتری PH.D را زیر نظارت مرحوم پرفسور «بویل» گذراند.  سپس در سال‌های پس از انقلاب به ترتیب عضو هیأت علمی دائره المعارف تشیع، دایره المعارف اسلامی و دائره المعارف بزرگ اسلامی و از مولفان آنها بوده که تا هنگام نگارش این سطور تقریبا ۳۵۰ مقاله بلند و کوتاه در موضوعات تاریخی، کتابشناسی، رجال، انساب، نجوم، و تاریخ علم اسلامی و ایران در آنها نوشته است.

وی در سال‌های ۶۶ و ۶۷ به عنوان کارشناس نسخ خطی در بنیاد دائره المعارف اسلامی، چند اثر را برای چاپ عکسی آماده کرد که از جمله تفسیر مفاتیح الاسرار شهرستانی بود و سپس دانشگاه بوعلی سینا همدان  امر فهرست‌نویسی نسخ خطی کتابخانه مرکزی را طی یک طرح تحقیقاتی به وی محول کرد.

گزارش این مراسم متعاقبا منتشر خواهد شد.